loader image

#FoitiTips: 10 τρόποι για να οργανώσεις καλύτερα τις καλοκαιρινές διακοπές σου

Αυγ 7, 2021 | Blog

Το άρθρο αυτό αποτελεί συγγραφικό έργο χορηγού επικοινωνίας του Afixis, ο οργανισμός δεν ταυτίζεται απαραίτητα με το περιεχόμενό του, ούτε φέρει ευθύνη για τυχόν συνδέσμους ή υλικό που περιλαμβάνει.

Της Αγγελικής Χτενέλλη

Το καλοκαίρι έφτασε και μαζί του οι πολυπόθητες μέρες των διακοπών μας. Είστε σίγουροι όμως, ότι τα σκεφτήκατε όλα και δεν θα τρέχετε μέχρι και τελευταία στιγμή; Αν όχι, έχω να σας κάνω κάποιες προτάσεις που ίσως φανούν χρήσιμες για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Αεροπλάνο ή πλοίο;

Όσο συντομότερα κανονίσετε τις υποχρεώσεις σας, τόσο πιο γρήγορα θα καταλήξετε στις ημερομηνίες και στον προορισμό του ταξιδιού σας, ώστε να κλείσετε και τα εισιτήρια σας. Για μια οικονομική λύση σε αεροπορικά εισιτήρια, η κράτηση χρειάζεται να γίνει τουλάχιστον δύο μήνες νωρίτερα, διαφορετικά υπάρχει και η επιλογή του πλοίου όπου οι τιμές είναι σταθερές για όλη την σεζόν.

Διαμονή

Η επιλογή του καταλύματος πρέπει επίσης να γίνει από νωρίς, καθώς η μεγάλη διαθεσιμότητα προσφέρει ευελιξία στην επιλογή σας, σε ό, τι αφορά την τιμή αλλά και την τοποθεσία. Σημαντικό κριτήριο για να αποφασίσετε αν θα έχετε μεταφορικό μέσο ή όχι.

Ο Κουμπαράς των διακοπών

Η οικονομία και ο καλός προϋπολογισμός, είναι απ’ τα βασικά στοιχεία της οργάνωσης των διακοπών. Γι’ αυτό, μία καλή ιδέα είναι η χρήση ενός κουμπαρά αποκλειστικά αφιερωμένου στις καλοκαιρινές διακοπές σας, στον οποίο θα αποταμιεύετε εβδομαδιαία ακόμα και το ελάχιστα δυνατό χρηματικό ποσό. Το ποσό που θα έχει συγκεντρωθεί μέχρι την στιγμή των διακοπών σας, μπορεί να σας εκπλήξει.

Η μεγάλη στιγμή της βαλίτσας

Η δυσκολότερη ώρα είναι αναμφισβήτητα αυτή της βαλίτσας. Το δίλημμα στο τι να πάρετε και τι να αφήσετε είμαι σίγουρη πως τριγυρνάει διαρκώς στο μυαλό σας. Το λίγα και καλά αρκεί. Διακοπές σημαίνει άνεση, οπότε άνετα και αεράτα ρούχα που να ταιριάζουν με όλα, καθώς και βολικά παπούτσια χωρίς υπερβολές. Πώς αλλιώς θα τριγυρνάτε στα γραφικά πλακόστρωτα; Επίσης, μην ξεχνάτε τα ταξιδιωτικά μεγέθη σε προϊόντα που χρησιμοποιείτε και τα απαραίτητα για το μπάνιο που παρέχονται από τα περισσότερα ξενοδοχεία και δεν χρειάζεται να μεταφέρετε.

Προϊόντα περιποίησης

Λόγω της μεγάλης έκθεσης στον ήλιο, η προστασία και η ενυδάτωση είναι απαραίτητα. Το αντηλιακό και η ενυδατική λοιπόν, είναι από τα βασικά που πρέπει να περιλαμβάνει το νεσεσέρ των διακοπών. Όσον αφορά τα καλλυντικά όμως, δεν χρειάζονται πολλά. Στις διακοπές άλλωστε ξεφεύγουμε απ’ τους ρυθμούς της πόλης. Γι’ αυτό το χαμόγελο και το ηλιοκαμένο σας δέρμα αρκούν.

Μικρό ταξιδιωτικό φαρμακείο

Όσο κλισέ και αν ακούγεται, καθώς κανείς δεν μπορεί να αποφύγει τα απρόοπτα των διακοπών, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για κάποια ναυτία από το ταξίδι, ή κάποιο ενοχλητικό τσίμπημα. Γιατί λοιπόν να σας χαλάσει η διάθεση, αν είστε σε θέση να το προλάβετε;

Προνοήστε για τους μικρούς σας φίλους

Σε περίπτωση που έχετε κατοικίδιο, θα πρέπει να κανονίσετε από νωρίς με κάποιο φίλο ή συγγενή που θα το προσέχει όσο εσείς θα λείπετε. Διαφορετικά, υπάρχει η εναλλακτική περίπτωση των ξενοδοχείων για ζώα.

Gadgets

Ηλεκτρονικά gadgets και διακοπές δεν πάνε μαζί. Απολαύστε τις βόλτες σας στην παραλία και αφήστε τα περιττά στο σπίτι. Ένα smartphone ή tablet, είναι αρκετά για την επικοινωνία και για την χρήση τους ως πλοηγό αλλά και ως online ταξιδιωτικό οδηγό.

Σύντομη έρευνα

Αν και ρωτώντας πας στην πόλη, καλό θα είναι να έχετε πραγματοποιήσει μία έρευνα, ώστε να υπάρχει μία γενική ιδέα για τις παραλίες και τα αξιοθέατα που θέλετε να επισκεφθείτε. Έτσι, γνωρίζοντας τι θα πρέπει να ρωτήσετε, θα προσανατολιστείτε ευκολότερα στις οδηγίες των ντόπιων. Επιπλέον, θα γνωρίζετε από πριν τις δραστηριότητες που προσφέρονται στον προορισμό σας και θα έχετε φροντίσει τόσο το οικονομικό κομμάτι, όσο και την διαχείριση του χρόνου σας.

Για το τέλος

Τα σημαντικότερα απ’ όλα,  είναι η καλή παρέα, η ευχάριστη διάθεση και μία φωτογραφική μηχανή έτοιμη να συλλέξει αναμνήσεις. Καλές διακοπές!

Πηγή: citycampus.gr