Το άρθρο αυτό αποτελεί συγγραφικό έργο χορηγού επικοινωνίας του Afixis, ο οργανισμός δεν ταυτίζεται απαραίτητα με το περιεχόμενό του, ούτε φέρει ευθύνη για τυχόν συνδέσμους ή υλικό που περιλαμβάνει.
Η μάθηση
Έχεις αναρωτηθεί πώς και πότε ξεκινήσαμε να μαθαίνουμε; Όλοι οι άνθρωποι δεχόμαστε ποικίλα ερεθίσματα από την στιγμή που γεννιόμαστε. Μαθαίνουμε να λέμε τις πρώτες μας λέξεις, να διαβάζουμε, να περπατάμε, αλλά και να επικοινωνούμε με τους συνανθρώπους μας. Η μάθηση είναι μία συνεχής διαδρομή, κατά την οποία ο άνθρωπος ανακαλύπτει συνεχώς τον εαυτό του και τον κόσμο.
Κοιτώντας προσεκτικά τους ανθρώπους, μπορούμε εύκολα να αντιληφθούμε πως ο καθένας μαθαίνει με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Η μάθηση δεν είναι μονόπλευρη. Προϋποθέτει την ενεργοποίηση αισθήσεων και κινήσεων σε ποικίλους συνδυασμούς. Μάλιστα έχει γίνει αντιληπτό πως μπορεί να μαθαίνουμε πιο εύκολα ή πιο δύσκολα ανάλογα με τις συνθήκες πραγματοποίησης της μάθησης.
Η χρήση διαφορετικών μαθησιακών μεθόδων αποτελεί μία νέα προσέγγιση στην εκμάθηση νέων δεξιοτήτων και γνωστικών αντικειμένων καθιστώντας το μονοπάτι της μάθησης ακόμη πιο ελκυστικό.
Ποιοι είναι οι τύποι μάθησης;
Ερευνώντας κανείς τους τύπους μάθησης, θα αντιληφθεί πως διακρίνονται στους επτά ακόλουθους:
-
Οπτικός τύπος μάθησης
Πρόκειται για την περίπτωση, όπου ο άνθρωπος μαθαίνει μέσα από εικόνες, χρώματα, φωτογραφίες και διαγράμματα, δηλαδή η αίσθηση της όρασης είναι αρκετά ανεπτυγμένη. Ειδικότερα, διακατέχεται από την ικανότητα να οπτικοποιεί αντικείμενα, σχέδια και εικόνες σχετικά με το αντικείμενο που καλείται να μάθει. Έχοντας μάλιστα εξαιρετική αντίληψη του χώρου, είναι δύσκολο να χαθεί, καθώς θυμάται εύκολα μέρη που επισκέφθηκε.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο City Campus