Το άρθρο αυτό αποτελεί συγγραφικό έργο χορηγού επικοινωνίας του Afixis, ο οργανισμός δεν ταυτίζεται απαραίτητα με το περιεχόμενό του, ούτε φέρει ευθύνη για τυχόν συνδέσμους ή υλικό που περιλαμβάνει.
της Ελευθερίας Χασάπη
«Κάθε τέλος και μια καινούργια αρχή», λένε, και η έναρξη της φοιτητικής ζωής δεν συγκρίνεται με καμία άλλη στον κλάδο της εκπαίδευσης. Συμβολίζει τα χρόνια τα ανέμελα, τα ξέγνοιαστα, τα αξέχαστα. Ωστόσο, είναι σε όλους γνωστό και το «κάθε αρχή και δύσκολη». Ποιος όμως φοβάται τις δυσκολίες που θα προκύψουν στη φοιτητική ζωή, εφόσον έχει βγει ‘’αλώβητος’’ από τη μάχη των Πανελληνίων εξετάσεων; Οι Πανελλήνιες έριξαν αυλαία και κάποιοι ενδεχομένως θεωρούν ότι ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Κι όμως, αυτές οι εξετάσεις θα αφήσουν ανεξίτηλο το σημάδι τους στις ζωές μας και πολύ περισσότερο στη φοιτητική ζωή, που για αρκετούς βρίσκεται μία ανάσα μακριά, διότι μας δίδαξαν πολλά, τέσσερα βασικότερα εκ των οποίων είναι τα εξής:
Πρόγραμμα
Ποιος ξεχνάει το πρόγραμμα διαβάσματος εν όψει Πανελληνίων που διαμορφώσαμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς; Έτσι ο προγραμματισμός αποτελεί το Α και το Ω των φοιτητικών μας χρόνων. Τα προγράμματα που θέτουμε μας βοηθούν να οργανώνουμε την καθημερινότητα, τις υποχρεώσεις ακόμα και τις εξόδους μας (δεν πρέπει να μείνει κανείς παραπονεμένος)! Επιπλέον, ας μην ξεχνάμε και τον λόγο που δηλώνουμε φοιτητές : η σχολή. Προφανώς κάθε φοιτητής που σέβεται τον εαυτό του δεν θα πιάσει βιβλία από τις πρώτες κιόλας ημέρες των σπουδών, αλλά θα πρέπει σχολή και μαθήματα να βρίσκονται υπό έλεγχο, ώστε «να μην χάσουμε τον μπούσουλα». Συνεπώς, ο χρυσός κανόνας είναι ο εξής : προγραμματίζουμε τα πάντα στην ατζέντα μας, κολλάμε Post- it Notes σε σημεία εμφανή και όλα θα πάνε κατ΄ευχήν!
Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο City Campus