loader image

Κατευθείαν φοιτητής ή μήπως όχι;

Σεπ 12, 2022 | Blog

Το άρθρο αυτό αποτελεί συγγραφικό έργο χορηγού επικοινωνίας του Afixis, ο οργανισμός δεν ταυτίζεται απαραίτητα με το περιεχόμενό του, ούτε φέρει ευθύνη για τυχόν συνδέσμους ή υλικό που περιλαμβάνει.

της Στεφανί Ράσκοβα

Έρχεται η στιγμή που προετοιμάζεσαι να φύγεις από τη σιγουριά του σπιτιού σου και να διευρύνεις λίγο τους ορίζοντές σου. Ετοιμάζεσαι για ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σου, ένα νέο ξεκίνημα. Και κάθε ξεκίνημα είναι δύσκολο, αλλά ωραίο. Αυτό  που σκέφτεται ο κάθε μελλοντικός φοιτητής, ακόμα κι αυτοί που ανυπομονούν για τη συγκεκριμένη στιγμή, είναι αν είναι έτοιμοι να κάνουν αυτό το βήμα. Στις μέρες μας, λοιπόν, υπάρχει η τάση να κάνεις ένα χρόνο διάλειμμα. Τι εννοούμε αυτό; Ίσως δεν είσαι ακόμα έτοιμος, ίσως να έχεις αφήσει κάποιες εκκρεμότητες. Ή απλά νιώθεις πως χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο για να το χωνέψεις. Έτσι, πολλοί νέοι σήμερα κάνουν διαλειμματάκι ενός χρόνου μετά τις πανελλήνιες κι ύστερα πηγαίνουν στη σχολή που πέρασαν.

Υπάρχουν αρκετοί νέοι που φλερτάρουν με αυτήν την ιδέα. Αν είσαι κι εσύ ένας από αυτούς, τότε μπορείς να ρίξεις μια ματιά στους λόγους που θα επιβεβαιώσουν αυτή σου την απόφαση.

Οικονομικοί

Αρχικά, μιας και οι καιροί είναι δύσκολοι, μπορεί να πέρασες κάπου αλλά να μην μπορείς να ανταποκριθείς οικονομικά στα φοιτητικά σου έξοδα. Σε αυτήν την περίπτωση είναι λογικό να αγχωθείς και να ψάξεις για διέξοδο. Δεν είναι υποχρεωτικό να εγκαταλείψεις τις σπουδές σου. Μια λύση είναι να δουλέψεις όλον τον χρόνο και να αποταμιεύσεις χρήματα, έτσι ώστε να είσαι πιο άνετα στο νέο σου ξεκίνημα κυρίως ώσπου να προσαρμοστείς.

Ή ίσως να θέλεις να έχεις παραπάνω χρήματα από αυτά που σου διαθέτουν οι γονείς σου, για να τα ξοδέψεις σε άλλες δραστηριότητες.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο City Campus