Το άρθρο αυτό αποτελεί συγγραφικό έργο χορηγού επικοινωνίας του Afixis, ο οργανισμός δεν ταυτίζεται απαραίτητα με το περιεχόμενό του, ούτε φέρει ευθύνη για τυχόν συνδέσμους ή υλικό που περιλαμβάνει.
της Κατερίνας Μούκα
Φτάνει το τέλος του μήνα και οι περισσότεροι συνειδητοποιούν πως δεν έχουν αρκετά χρήματα για τις βασικές τους ανάγκες. Ονειρεύονται να κάνουν ένα ταξίδι στο εξωτερικό αλλά ο τραπεζικός τους λογαριασμός δεν τους το επιτρέπει. Παρακάτω, υπάρχουν ιδέες ώστε να μην σπαταλάει κανείς τα χρήματά του άσκοπα και ταυτόχρονα να ζει όλα αυτά που θέλει.
Μείωσε τα περιττά έξοδα
Η αλήθεια είναι ότι όταν κάποιος είναι φοιτητής βιώνει για πρώτη φορά την πλήρη ελευθερία μακριά από τους γονείς του. Έτσι, δεν μπορεί παρά να μην βγει με τους φίλους του, να χαλάσει χρήματα που οι γονείς του δεν θα επέτρεπαν και γενικά να μην βάζει όρια στον εαυτό του. Πολύ σύντομα όμως συνειδητοποιεί πως τα χρήματα που του δίνουν οι γονείς του δεν φτάνουν, οπότε δεν έχει άλλη επιλογή από το να αρχίσει να κάνει λίγη οικονομία. Πώς θα μπορούσε λοιπόν να περιορίσει τα περιττά έξοδα; Θα ήταν προτιμότερο να τρώει στη φοιτητική εστία ή να μαγειρεύει που και που με φίλους του, αντί να παραγγέλνει συνέχεια απέξω. Επίσης να αποφεύγει να ακριβοπληρώνει το ποτό του στο club, κάνοντας ένα πάρτι στο σπίτι ή ακόμα καλύτερα πηγαίνοντας σε ένα φοιτητικό πάρτι οικονομικής ενίσχυσης, όπου θα διασκεδάσει με λίγα χρήματα. Επιπλέον, μην ξεχνάει να πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ με λίστα και να μην αγοράζει πράγματα που δεν χρειάζεται. Ακολουθώντας όλα τα παραπάνω θα εκπλαγεί με το πόσα χρήματα τελικά θα του περισσέψουν ώστε να τα χαλάσει εκεί που πραγματικά θέλει!
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο City Campus