Το άρθρο αυτό αποτελεί συγγραφικό έργο χορηγού επικοινωνίας του Afixis, ο οργανισμός δεν ταυτίζεται απαραίτητα με το περιεχόμενό του, ούτε φέρει ευθύνη για τυχόν συνδέσμους ή υλικό που περιλαμβάνει.
των Μυρτώ Ζάρα και Δέσποινα Μέγγιου
social mediaΕίναι γεγονός πως από τότε που τα social media μπήκαν στην ζωή του ανθρώπου, η γοητεία και η επιρροή τους αυξάνεται αλματωδώς. Πάντα υπάρχουν δύο πλευρές. Από τη μία πλευρά, όσοι θεοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα και θυσιάζουν την κοινωνική τους ζωή προκειμένου να περάσουν περισσότερες ώρες στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Και από την άλλη πλευρά, οι χρήστες που εκμεταλλεύονται τα θετικά προνόμια που αυτά προσφέρουν, επεκτείνοντας τις διαπροσωπικές τους σχέσεις.
#Τα social media μας απομονώνουν
Είναι αλήθεια πως οι υπηρεσίες των social media είναι αυτές που κάνουν τον χρήστη να σαγηνεύεται. Σίγουρα, η γρήγορη, εύκολη και ανέξοδη επικοινωνία με τον υπόλοιπο κόσμο αποτελεί μια πλήρως γοητευτική δυνατότητα. Ωστόσο, τα κοινωνικά δίκτυα κρύβουν αρκετούς κινδύνους με πρωταρχικό, την δημιουργία χασμάτων στις ανθρώπινες σχέσεις.social media
Social media: Η ψευδαίσθηση της επικοινωνίας
Πρώτα απ’ όλα, λόγω του ότι η τεχνολογία είναι μέρος της εξέλιξης και της προόδου και συνάμα κάτι καινούργιο στη ζωή των ανθρώπων, πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι δεν μπορούν να την διαχειριστούν ορθά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι χρήστες να καταναλώνουν αρκετό από τον χρόνο τους εκεί και έτσι να απομακρύνονται από τον περίγυρο τους. Επιπλέον, τα λεγόμενα “social media” ευθύνονται για τη δημιουργία ψευδών διαπροσωπικών σχέσεων. Πιο συγκεκριμένα, δημιουργείται στους χρήστες η ψευδαίσθηση πως επικοινωνούν με άλλους ανθρώπους κάτω από το πέπλο της ανωνυμίας. Είναι προφανές πως στο διαδίκτυο ο κάθε χρήστης έχει την δυνατότητα να πλάθει την εικόνα του όπως θα ήθελε και να παρουσιάζει ψευδή χαρακτηριστικά στους άλλους χρήστες. Έτσι, οποιαδήποτε διαπροσωπική σχέση που δημιουργείται δεν βασίζεται σε στέρεα θεμέλια.
Για να διαβάσετε περισσότερα επισκεφθείτε το citycampus.gr