Επικεντρωνόμαστε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα

Φανταστείτε να συνεργάζεστε με έξυπνους και ταλαντούχους συμπαίκτες για να πετύχετε τον σκοπό σας, σε ένα περιβάλλον που αγκαλιάζει την καινοτομία και τις ιδέες των μελών του, ενώ απορρίπτει την γραφειοκρατία, την αναποφασιστικότητα και τις καθυστερήσεις. Αυτή είναι η Ομάδα του Άφιξις. Και είναι πραγματικά απίστευτο πόσα μπορούν να πετύχουν δημιουργικά άτομα, όταν τίποτα δεν τους εμποδίζει.

Η Ηγεσία του Οργανισμού

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Στον Οργανισμό μας, δίνουμε έμφαση στην διαφάνεια και στην τήρηση των αξιών μας απ’ όλα τα μέλη μας και τους μαθητές μας. Υπεύθυνο συνολικά για την χάραξη της πορείας του Οργανισμού και για τον έλεγχο της δράσης του και της επίτευξης των στόχων του είναι το Διοικητικό Συμβούλιο του Άφιξις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζεται από τα εξής μέλη:

 

Θωμάς Τσουλιας, Συνιδρυτής & CEO


Γιώτα Σκιαθίτη, Συνιδρύτρια & COO


 

Η Εκτελεστική Ομάδα

Τον σχεδιασμό και τους στόχους που έχει θέσει το Διοικητικό Συμβούλιο, λαμβάνοντας ανατροφοδότηση από τους ίδιους τους Μαθητές και την Κοινότητα του Οργανισμού, αναλαμβάνει να πραγματοποιήσει η Εκτελεστική Ομάδα του Οργανισμού, η οποία αποτελείται από τα Μέλη του Άφιξις που αφιερώνουν εθελοντικά το χρόνο τους και στελεχώνουν τις διάφορες λειτουργίες του, όπως τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των προγραμμάτων, την συνεχή επικοινωνία με τους μαθητές, φοιτητές, γονείς, καθηγητές και κάθε ενδιαφερόμενο, την διάδωση του έργου του Άφιξις, κτλ.

Επικεφαλής της Εκτελεστικής Ομάδας βρίσκεται ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού (CEO), ενώ κάθε λειτουργία του Άφιξις έχει οργανωθεί ως Τμήμα εντός της ευρύτερης Ομάδας μας.

Ακολουθούν ο CEO και οι Επικεφαλείς των Τμημάτων του Άφιξις:

 

 

Θωμάς Τσουλιάς, Chief Executive Officer (Υπεύθυνος συνολικά για την υλοποίηση των στόχων του οργανισμού)


Γιώτα Σκιαθίτη, Chief Operating Officer (Υπεύθυνη συνολικά για την υλοποίηση των προγραμμάτων του οργανισμού)


Κωνσταντίνος Ρέππας, Chief Development Officer (Υπεύθυνος συνολικά για την ανάπτυξη των προγραμμάτων του οργανισμού)


Απόστολος Παπαδόπουλος, Chief Strategy Officer (Υπεύθυνος συνολικά για την ανάπτυξη της στρατηγικής του οργανισμού με βάση τους ορισμένους στόχους)


Ηλίας Βλαδενίδης, Chief Marketing Officer (Υπεύθυνος συνολικά για την προώθηση των δράσεων του οργανισμού)


Μαρία Κρουστάλη, Chief Communications Officer (Υπεύθυνη συνολικά για την αρμονική επικοινωνία του οργανισμού με τους μαθητές, τα μέλη του και την ευρύτερη κοινότητά του)

Αλφαβητικά τα Μέλη μας

Ηλίας Βλαδενίδης

Ο Βλαδενίδης Ηλίας είναι μεταπτυχιακός φοιτητής του Αμερικανικού Κολεγίου Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στον τομέα του Τουρισμού και της Διοίκησης Ξενοδοχειακών μονάδων. Αποφοίτησε πρόσφατα από το τμήμα Οικονομικών Επιστημών με έμφαση στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, της σχολής Νομικών Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ έχει ολοκληρώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευσή του στο Αμερικανικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης “Ανατόλια”. Παράλληλα με τις ακαδημαϊκές του δραστηριότητες , δραστηριοποιείται στον κλάδο του Τουρισμού. Επιπλέον ενασχόλησή του αποτελεί το ραδιόφωνο και η επικοινωνία, όπου διατελεί Ραδιοφωνικός Παραγωγός και Παρουσιαστής στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης Κατά την φοιτητική του καριέρα έχει συμμετάσχει σε πληθώρα ακαδημαϊκών και επαγγελματικών συνεδρίων σχετικά με τα Χρηματοοικονομικά, τις Πολιτικές Επιστήμες, το Μάρκετινγκ και τον Τουρισμό. Από τα μαθητικά του χρόνια διαθέτει εμπειρία στην επιχειρηματολογία και την αρθρογραφία. Συμμετείχε στο Μοντέλο της Βουλής των Ελλήνων, ως Βουλευτής της Επιτροπής Οικονομικών το 2014, ως Τομεάρχης Κοινοβουλευτικής Ομάδας στην Επιτροπή Οικονομικών το 2016 (όπου βραβεύτηκε με το ατομικό βραβείο Δημοκρατίας) και ως Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών και Υπεύθυνος Εκδηλώσεων (Οργανωτική Επιτροπή) το 2017. Ομιλεί Γαλλικά και Αγγλικά, ενώ τα ενδιαφέροντά του πλαισιώνονται γύρω από την μουσική, την τεχνολογία και τον αθλητισμό.

 

Λεωνίδας Κωνσταντόπουλος

TBA

 

Μαρία Λιούτα

TBA

 

Δανάη-Ζωή Μήτκα

Η Δανάη είναι φοιτήτρια στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια. Έχει λάβει μέρος σε πέντε συνέδρια Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών, μεταξύ των οποίων και στο Παγκόσμιο Model United Nations στη Χάγη (THIMUN). Πρόσφατα εργάσθηκε εθελοντικά για την διοργάνωση του «ΑΠΘ την Κυριακή» και της «Φοιτητικής Εβδομάδας». Έχει συμμετάσχει εθελοντικά στο μαθητικό συνέδριο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Κολλεγίου Ανατόλια (ACSTAC). Η Δανάη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη συντήρηση και αποκατάσταση κτιρίων και μνημείων και έχει παρακολουθήσει ομιλίες και ημερίδες που σχετίζονται με αυτό το αντικείμενο. Γεννημένη στις ΗΠΑ, μιλάει αγγλικά και ελληνικά.

 

Απόστολος Παπαδόπουλος

Ο Απόστολος Παπαδόπουλος είναι τελειόφοιτος πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης και απόφοιτος του Κολλεγίου Ανατόλια. Είναι συνιδρυτής ενός επενδυτικού fund στο Λονδίνο. Ως πρωτοετής είχε περάσει από το Silicon Valley προσκεκλημένος από το γερμανικό KIT και το Stanford μαζί με ένα consortium εταιρειών όπως Facebook, Andreesen – Horowitz, Twitter. Έκτοτε έχει δουλέψει στο Daily Secret στη Νέα Υόρκη, στη VisualDNA στο Λονδίνο, και στην Ελληνική Πρεσβεία στη Βιέννη. Το επόμενο βήμα του ήταν στο MIT. Εκεί έκανε έρευνα στο τομέα του computational biology/epigenomics όπου και έγραψε το thesis του. Πρόσφατα γύρισε από την Ουάσινγκτον όπου και δούλευε στο Κογκρέσσο (House of Representatives) και τώρα συνεργάζεται ξανά στο τομέα του computational biology με την ιατρική σχολή του Harvard.

 

Κωνσταντίνος Ρέππας

Ο Κωνσταντίνος Ρέππας είναι τελειόφοιτος φοιτητής του Department of Economics του Bocconi University στο Μιλάνο Ιταλίας. Στο παρελθόν έχει παρακολουθήσει μαθήματα πάνω σε θέματα διεθνών σχέσεων και εξωτερικής πολιτικής στο American University, Washington DC. Τα τελευταία χρόνια υπηρετεί στο ρόλο του Director of Advocacy του εκπαιδευτικού μη-κερδοσκοπικού οργανισμού “Άφιξις”. Στο παρελθόν, έχει διετελέσει Διπλωματικός Σύμβουλος στην Μόνιμη Αποστολή της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη, στη Νέα Υόρκη. Επιπλέον, κατέχει εμπειρία στην διοργάνωση συνεδρίων στo εξωτερικό και στην Ελλάδα και έχει τιμηθεί με το βραβείο «Εξαιρετικής Επίδοσης σε Εξωσχολικά Προγράμματα» (Outstanding Performance in Extra-Curricular Activities) απο το Κολλέγιο Ανατόλια. Έχει, επιπλέον, υπάρξει ασκούμενος στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βοστώνη, ΗΠΑ, καθώς και στο Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη. Εργάζεται σε εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων.

 

Θοδωρής Σιδηρόπουλος

Ο Θοδωρής είναι φοιτητής στο δεύτερο έτος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Ασχολείται ενεργά με τη συμμετοχή και τη διοργάνωση συνεδρίων σε σχολικό και ακαδημαϊκό επίπεδο. Συγκεκριμένα έχει συμμετάσχει, διοργανώσει και διακριθεί σε συνέδρια προσομοίωσης των Ηνωμένων Εθνών (M.U.N), σε ρητορικούς διαγωνισμούς, είναι μέλος της οργανωτικής ομάδας του Anatolia College Science and Technology Annual Conference και του Anatolia College Math and Logic Competition ενώ, μεταξύ άλλων, έχει συμμετάσχει στο Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Finance Club University of Macedonia στο οποίο είναι υπεύθυνος των σεμιναρίων και συνεδρίων που διοργανώνει ο οργανισμός. Παράλληλα αναπτύσσει δράση στον εκπαιδευτικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό Άφιξις.

 

Γιώτα Σκιαθίτη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου φοιτεί στο τέταρτο έτος της Νομικής ΕΚΠΑ. Συνιδρύτρια και Chief Operating Officer του εκπαιδευτικού μη-κερδοσκοπικού οργανισμού “Άφιξις” και των Εικονικών Δικών «Πρωταγόρας», απολαμβάνει να συνεργάζεται με παιδιά στο πλαίσιο μιας δραστηριότητας που καλλιεργεί την κριτική σκέψη και τις ρητορικές τους ικανότητες. Έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων αναφορικά με τον κοινοβουλευτισμό, τα όρια της Συνταγματικής αναθεώρησης, τις διεθνείς σχέσεις, το θεσμό της Διαμεσολάβησης και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Υπεύθυνη Διοργάνωσης του Μοντέλου Βουλής των Ελλήνων, αποτέλεσε μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του πρώτου MBE, προωθώντας το συνέδριο στην πρωτεύουσα, ενώ ηγήθηκε της διοργάνωσης το 2014 και 2015 στην Αθήνα. Ομιλεί αγγλικά και γερμανικά και εργάζεται στη Βουλή των Ελλήνων.

 

Χρύσα Σολάκη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δράμα. Εισήχθη στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (8η σε Γενική Σειρά) όπου και εξακολουθεί να φοιτά στο 4ο πλέον έτος. Πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη, καθώς επίσης και στην Έδρα Jean Monnet του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη. Εκπροσώπησε την Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Νομικών (European Law Students Association, ELSA) στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη (CEDAW, Φεβρουάριος 2015 και CERD, Αύγουστος 2015) και στον Οργανισμό για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (OECD Forum 2016) στο Παρίσι. Δραστηριοποιείται στον εκπαιδευτικό μη-κερδοσκοπικό οργανισμο “Άφιξις” ως Υπεύθυνη στη Θεσσαλονίκη του προγράμματος Εικονικών Δικών “Πρωταγόρας”, ενώ στο παρελθόν έχει συμβάλλει στη διοργάνωση πλήθους συνεδρίων και ημερίδων. Έχει παρακολουθήσει καλοκαιρινά μαθήματα στη Νομική σχολή του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, και έχει συμμετάσχει ως ερευνήτρια σε Ομάδα Νομικής Έρευνας της ELSA σε συνεργασία με το Council of Europe. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά και Γερμανικά.

 

Θωμάς Τσουλιάς

Απόφοιτος του Κολλεγίου Ανατόλια (Τάξη του 2011), φοιτητής της Νομικής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει συμμετάσχει σε παραπάνω από 20 προσομοιώσεις Ηνωμένων Εθνών και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Νέα Υόρκη, Παρίσι, Γενεύη, Κωνσταντινούπολη, Χάγη, Οξφόρδη), ενώ υπήρξε μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών Κολλεγίου Ανατόλια (ACMUN) για τέσσερις συνεχόμενες χρονιές. Συνιδρυτής και Chief Executive Officer του εκπαιδευτικού μη-κερδοσκοπικού οργανισμού “Άφιξις” και συνιδρυτής του Μοντέλου Βουλής των Ελλήνων και των Εικονικών Δικών «Πρωταγόρας», έχει βραβευτεί για τις εξωσχολικές του δραστηριότητες με το βραβείο «Εξαιρετικής Επίδοσης σε Εξωσχολικά Προγράμματα» (Outstanding Performance in Extra-Curricular Activities). Έχει παρακολουθήσει καλοκαιρινά προγράμματα pre-law στο πανεπιστήμιο του Pace (Νέα Υόρκη), και έχει τιμηθεί για την συμμετοχή του σε προγράμματα ελληνικής παιδείας από ιδρύματα του εξωτερικού, όπως το Navarino Foundation & το Dartmouth College. Η εργασιακή του εμπειρία περιλαμβάνει πρακτική άσκηση στο Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας του Κολλεγίου Ανατόλια και συμμετοχή στο Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια (CTY Greece at Anatolia College) ως Residential (2014) και Senior Residential Assistant (2015). Ασχολείται με την παιδεία, την εκπαίδευση, την πολιτική, την διπλωματία, την ιστορία και την τεχνολογία.

 

Ιάσων Χατζηκώστας

Ο Ιάσων Χατζηκώστας κατάγεται από την Θεσσαλονίκη, φοιτά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και σπουδάζει στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Παράλληλα με το Πανεπιστήμιο, ασχολείται με διάφορα Project, που έχουν ως στόχο την σύνδεση της τεχνολογίας με την καινοτομία, την εκπαίδευση και την επιχειρηματικότητα. Πιστεύει, πως στον αιώνα της τεχνολογίας, η σύνδεση αυτή, αποτελεί το κλειδί έτσι ώστε ο μελλοντικός εργαζόμενος να έχει όλα τα προαπαιτούμενα εφόδια για την αγορά εργασίας. Οι γνώσεις, η μεθοδικότητα και οι κοινωνικές δεξιότητες που τον διακρίνουν σε συνδυασμό με το πάθος που έχει για ο,τι κάνει εἰναι οι παράγοντες που πηγάζει η αποτελεσματικότητά του. Στον ελεύθερό του χρόνο ασχολείται με τον προγραμματισμό, την επιχειρηματικότητα και το τέννις. Ζει στη Θεσσαλονίκη.